WRA 2021. | Rekordnih 9 nagrada za Markerove webshopove

15. studeni 2021.

Shopper's Mind je brand u vlasništvu Jeftinije.hr koji kroz različiti ecommerce sadržaj, natjecanja i konzultacije pomaže web trgovcima da budu još bolji u očima svojih kupaca.

Jedno od takvih natjecanja je i Web Retailer Award koje se održava od 2012. godine, a namijenjeno je svim web trgovcima na području Hrvatske, Slovenije i Srbije. Proglašenje pobjednika održalo se 11.11.2021., a s obzirom na svima poznate okolnosti, sve se odvijalo u hibridnom obliku. Dio sudionika bio je fizički prisutan, a ostali su predavanja i proglašenje pratili putem video prijenosa. 

Kada pričamo o motivaciji web trgovaca da se prijave na natjecanje oni se svakako tiču izvrsnosti. Osim povratnih informacija svojih kupaca i tehničke analize online trgovine, web trgovci dobivaju ocjene i smjernice od čak 84 eCommerce stručnjaka koji su ove godine bili dijelom međunarodne ocjenjivačke komisije. 

eCommerce rješenja koja izrađuje Marker oduševljavaju vlasnike, struku i kupce

Ove se godine za sudjelovanje u natjecanju prijavilo 412 (najviše dosad), malih i velikih web trgovina. Oni su se natjecali u različitim kategorijama koje se određuju prema asortimanu koje trgovine nude online kupcima (npr. zdravlje i ljepota, moda, namještaj, ljubimci, dječji proizvodi). 

Osim nagrada po kategorijama u sklopu WRA natjecanja dodjeljuje se Special Committee AwardCustomer’s Choice AwardWeb Champion AwardWeb Challenger Award  i nagrada za sveukupnog pobjednika, najbolji webshop u regiji - Adriatic Champion.

Od svih prijavljenih web trgovina, za područje Hrvatske, samo njih 36 pronašlo je svoje mjesto u finalu, a isto toliko ih je zapelo na polufinalnom koraku. Isto tako, ponosni smo na činjenicu kako su 30% svih finalista - webshopovi iz Markerove radionice. Za usporedbu, niti jedna druga agencija za izradu web trgovina nije imala više od jednog finalista.

Apsolutni pobjednik natjecanja, 3 posebne nagrade i 5 najboljih po kategorijama - sve su to web trgovine iz Markerove radionice

I prošlih su godina web trgovine koje smo izradili mi u Markeru osvajale Web Retailer Award nagrade, ali nikada ovoliko. Ukupno 9 osvojenih nagrada na ovogodišnjem natjecanju za nas je apsolutni rekord, ali nikako vrhunac. 

Uvijek može bolje - način je razmišljanja koji dijelimo svi mi u Markeru, a vjerojatno nas upravo to i tjera da iz godine u godinu radimo najbolje eCommerce projekte u Hrvatskoj i regiji. 

Apsolutni pobjednik Web Retailer Award 2021. 

Adriatic Champion - bigbang.si

Posebne nagrade (Hr)

Web Challenger Award - mobis.hr

3rd Customer’s Choice Award - fabuspot.com

Posebne nagrade (Slo)

Web Champion Award - bigbang.si

Pobjednici po kategorijama (Hr)

Clothing and footwear - woolf.hr

Finalist: brandsandtrends.hr

Consumer tech - mobis.hr

Fashion accessories - argentum.hr

Finalist: watch-a-porter.com

Pets - pethomeshop.hr

Ostali finalisti: namjestaj-mima.hr, fabuspot.com, ljekarna-pablo.hr, marjan-voce.hr, senzacionalno.hr

Pobjednici po kategorijama (Slo)

Web Shopping Malls - bigbang.si

Želimo iskoristiti ovu priliku i još jednom čestitati svim našim pobjednicima, polufinalistima i finalistima te im zahvaliti na ukazanom povjerenju. Naporno smo radili, a ovo su trenuci koje vrijedi proslaviti.

Kako izgledaju ove i druge nagrađivane web trgovine iz naše radionice provjerite u referencama. 

Marker reference

 

Naslovna fotografija preuzeta sa smind.hr

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • marker.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Google ads, Meta ads

Google analytics