Iskoristite državni poticaj za izradu web shopa i osuvremenite poslovanje

20. veljača 2014.

U vremenima velike recesije sve je teže pronaći novac za ulaganja u nove tehnologije.

Iako znate kako je teško opstati na tržištu bez modernizacije poslovanja (tj., osuđeni ste na propast), tekuće obveze uvijek imaju prioritet pa se nerijetko događa da se zatvarate u začarani krug iz kojeg je sve teže pronaći izlaz.

U takvim situacijama pomoć izvana je zlatna vrijedna, a upravo tu kao priliku možemo prepoznati ovogodišnje izdanje Poduzetničkog impulsa.

Kao i prethodnih godina, ideja ove Vladine inicijative je poticanje malog i srednjeg poduzetništva te kreiranje novih radnih mjesta. Uz budžet od 1,26 milijarde kn, pruža se mogućnost da mnogi poduzetnici bez vlastitih financijskih ulaganja postanu profitabilniji i konkurentniji.

Jedino što VI kao poduzetnik morate napraviti je uložiti svoje vrijeme u pripremu projekta unutar kojeg ćete detaljno obrazložiti zašto baš Vaš posao treba ovaj financijski poticaj.

Budući da je Ministarstvo poduzetništva i obrta jasno dalo do znanja kako se prednost daje tvrtkama koje će kroz ulaganje u nove tehnologije i edukaciju zaposlenika postati konkurentnija na europskom tržištu, ovo je savršena prilika da se javite na natječaj i kao trgovac iskoristite državna sredstva za izradu web shopa.

Financial growthRiječ je o nužnom tehnološkom ulaganju budući da se trgovina u sve većoj mjeri seli na internet, o čemu su počeli u zadnje vrijeme sve više pisati i mainstream mediji.

Kada mediji za široke mase pišu o nečemu, znači da su mnogi poduzetnici već odavno prepoznali taj potencijal.

Čak uz minimalan iznos države potpore od 10 000 kn, imate mogućnost dobiti funkcionalnu internet adresu koju će Vam garantirano pomoći da povećate bazu kupaca, a time i prihode.

U prilog tome idu naša prošlogodišnja iskustva gdje smo s nekolicinom poduzetnika uspješno realizirali nekoliko web projekata, upravo temeljem ovih poticaja. Potrebno je samo reagirati na vrijeme i kvalitetno pripremiti projektnu dokumentaciju što je nešto u čemu vam mi rado možemo pomoći.

Ovogodišnji Poduzetnički impuls starta već ove subote (22.2.2014.) kada će započeti proces prijave projekata.

Prema riječima ministra Gordana Marasa, očekuje se dodjela 1300 potpora prosječne vrijednosti od 100 000 kn. Uz razdoblje realizacije projekta koje je ove godine povećano čak na godinu dana, imate i više nego dovoljno vremena da u svoje poslovanje uvedete web shop, naučite rukovati s njime i privučete nove kupce.

Ne treba zaboraviti kako je ovo odlična prilika da u borbi s europskim lancima trgovina postanete konkurentniji i otvorite nova radna mjesta. Stvari koje su ionako osnovni cilj ovog Vladinog programa.

Ako imate kakva dodatna pitanja ili tražite detaljnije informacije oko uključivanja u Vladinu inicijativu, budite slobodni kontaktirati nas ovdje.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...