Zatražite ponudu
putem online obrasca

Vlada pokrenula program mikro kreditiranja - za samo 1200kn mjesečno pruža se prilika za ulaganje u web shop

02. kolovoz 2013.

U sve oskudnijem plasmanu bankarskih kredita za poduzetnike, posebice kada su u pitanju mali gospodarstvenici i obrtnici, Vlada je odlučila pomoći mikro kreditiranjem. Riječ je o prvom pilot projektu Hamag Investa (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije), “teškom” 2,1 milijun kuna, putem kojeg će se malim i srednjim poduzetnicima dati na raspolaganje krediti do 70 tisuća kn, i to samo uz predočenje zadužnice te programa koji pokazuje mogućnost otplaćivanja rate od maksimalnih 1200kn mjesečno.

Odobreni krediti će se davati uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 0,99% (za usporedbu, bankarska kamata se kreće između 7 i 10%), uz 6 mjeseci počeka i rok otplate od 5 godina. Prema riječima ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa, riječ je o trenutno najjeftinijom obliku zaduživanja u Hrvatskoj.

Javni poziv za mikro kreditiranje biti će objavljen sutra, 3. kolovoza, u dnevnom tisku i na web stranicama Hamag Investa, a natječaj će trajati sve do 23. rujna. Dok se kroz ovaj program planira ove godine odobriti minimalno 30 kredita, prema riječima ministra Marasa, radi se tek o uvodu u cijelu priču.

Već iduće godine putem strukturnih EU fondova biti će pokrenut novi program mikro kreditiranja, s daleko većim budžetom u iznosu od čak 50 milijuna €.

Iako su krediti prvenstveno namijenjeni ulaganju u osnovna i obrtna sredstva, članica uprave Hamag Investa, Lidija Jus, nada se dobrom odazivu kada su u pitanju IT ulaganja.

Za 1200kn mjesečno, ovo je odlična prilika da si poduzetnici moderniziraju poslovanje s ICT tehnologijom, posebice kada je u pitanju dovođenje tvrtke u internet vode - bilo da se radilo o web stranicama ili pružanju svojeg asortimana proizvoda kroz web trgovinu, daje se mogućnost investiranja u tehnologiju za koju je povrat uloženog de facto zagarantiran.

Inače, ovo nije prvi pokušaj Vlade da izravnim ulaganjima podupre malo i srednje poduzetništvo - već je ranije ove godine krenuo program Poduzetničkog impulsa s budžetom od 730,5 milijuna kuna. Dok je tamo stavljen fokus na realizaciju financijski sveobuhvatnijih projekata, mikro kreditiranje je prilika da se mnogi poduzetnici uz znatno dostupnija novčana sredstva moderniziraju poslovanje u svrhu ostvarivanja većih prihoda te bolje konkurentnosti na zajedničkom EU tržištu.

Ako planirate iskoristiti tu priliku, za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju putem telefona na 042/421 700 ili na e-mail adresi info@marker.hr

Izrada web stranica

Naša jezgra poslovanja i područje u kojem imamo najviše iskustva je upravo izrada web stranica po mjeri, za bilo koju djelatnost ili područje, neovisno čime se Vaša tvrtka bavi.

Izrada web trgovine

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Otvaranje internet trgovine zahtjeva neusporedivo nižu investiciju s nemjerljivo većim potencijalom od fizičke trgovine.

Programiranje po mjeri

Potrebna Vam je aplikacija prilagođena Vašem poslovanju? Projektiramo i izrađujemo sve, od jednostavnih do kompleksnih sustava koji u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Blog

Svima treba jedan dobar vodič za kupovinu darova

Što pokloniti za Božić? Izradite vodič za kupovinu poklona i privucite kupce u web shop!

Kupci su strašno zauzeti preko blagdana. Nemaju vremena za disanje, a kamoli za razmišljanje što će najmilijima pokloniti za Božić. Olakšajte im život i izradite vodič za kupnju darova. Za mame, tate, djedove, bake, bradonje, programerske freakove, masterchefove... A kako izraditi vodič koji neće izgledati kao suhoparni popis proizvoda, saznat ćete upravo sada :) 

opširnije

Kontaktirajte nas

MARKER d.o.o.
Braće Radića 52d - Jalkovec
42000 Varaždin

Potražite nas na karti

Tel: 042 / 421 700
Fax: 042 / 421 704

Newsletter