Dođite na Startup Ideation Bootcamp i upoznajte beneficije najvećeg svjetskog programa obuke startup poduzetnika

26. rujan 2013.

Idućeg utorka (1. listopada), s početkom u 18h, u Tehnološkom parku Varaždin održat će se besplatna javna radionica Startup Ideation Bootcamp putem koje će svim zainteresiranim posjetiteljima kretator programa Vladimir De Franceschi te poduzetnici Damir Bulić i Dino Ravnić, pokušati približiti mogućnosti koje pruža Founder Institute, najveći svjetski program obuke startup poduzetnika.

U jeku velike gospodarske krize koja u Hrvatskoj na burzu svakodnevno dovodi sve veći broj radnika, poduzetnička samoinicijativa postaje izuzetno bitna stavka oporavka gospodarstva, posebice za mlađe naraštaje radno aktivnog stanovništva bez velikog radnog iskustva.

Founder Institute sa sjedištem u Silicijskoj dolini, zaslužan je za pokretanje više od 800 kompanija diljem svijeta koje su u visokotehnološkim zanimanjima kreirale do sada čak 5000 novih radnih mjesta.

Na hrvatskom tržištu do kraja 2015. godine, kroz ovaj program ideja je stvoriti 80 novih high-tech tvrtki koje bi na lokalnoj razini zaposlile mlade kreativne snage.

Kako uspjeti kao mladi poduzetnik, pokušat će u detalje približiti Damir Bulić koji je kao osnivač uspješne tvrtke Metadata i startupa Equel uspio privući klijente iz čak 90 svjetskih zemalja, baveći se razvojem aplikacija.

Zanimljivo je kako je Damir u Founder Institute pozvan da bude mentor, no on se odlučio za ulogu polaznika budući da je shvatio kako inicijativa pruža uvid u mnoge teme, važne za međunarodno poslovanje.

S druge strane, od Dine Ravnića, osnivača tvrtke GisCloud, moći ćete čuti što je sve potrebno kako bi pobijedili na Seed Campu koji daje novim poduzetnicima prijekopotrebna startup financijska sredstva i ulaznicu na američko tržište.

Kako je ovo radionica namijenjena samo upoznavanju onoga što nudi Founder Institute, prema riječima grupacije, “zainteresirani kandidati se mogu prijaviti na program i uzeti besplatni prijemni test. Oni koji ostvare visoke rezultate i pokažu osobine uspješnih poduzetnika biti će pozvani da sudjeluju u obuci u semestru u Zagrebu. Konačni rok za prijavu je na krajnji rok 27.10.2013., ali oni koji se prijave do 06.10.2013. platit će 40% manju upisninu i ispunjavaju uvjete za razne stipendije uključujući i stipendiju za ukupno najbolju žensku kandidatkinju.”

Preporučujemo dakle da idući tjedan posjetite Tehnološki park u Varaždinu i provjerite o čemu se zapravo radi. Dodatne informacije potražite na službenim stranicama Founder Institutea.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: