Dođite na Startup Ideation Bootcamp i upoznajte beneficije najvećeg svjetskog programa obuke startup poduzetnika

26. rujan 2013.

Idućeg utorka (1. listopada), s početkom u 18h, u Tehnološkom parku Varaždin održat će se besplatna javna radionica Startup Ideation Bootcamp putem koje će svim zainteresiranim posjetiteljima kretator programa Vladimir De Franceschi te poduzetnici Damir Bulić i Dino Ravnić, pokušati približiti mogućnosti koje pruža Founder Institute, najveći svjetski program obuke startup poduzetnika.

U jeku velike gospodarske krize koja u Hrvatskoj na burzu svakodnevno dovodi sve veći broj radnika, poduzetnička samoinicijativa postaje izuzetno bitna stavka oporavka gospodarstva, posebice za mlađe naraštaje radno aktivnog stanovništva bez velikog radnog iskustva.

Founder Institute sa sjedištem u Silicijskoj dolini, zaslužan je za pokretanje više od 800 kompanija diljem svijeta koje su u visokotehnološkim zanimanjima kreirale do sada čak 5000 novih radnih mjesta.

Na hrvatskom tržištu do kraja 2015. godine, kroz ovaj program ideja je stvoriti 80 novih high-tech tvrtki koje bi na lokalnoj razini zaposlile mlade kreativne snage.

Kako uspjeti kao mladi poduzetnik, pokušat će u detalje približiti Damir Bulić koji je kao osnivač uspješne tvrtke Metadata i startupa Equel uspio privući klijente iz čak 90 svjetskih zemalja, baveći se razvojem aplikacija.

Zanimljivo je kako je Damir u Founder Institute pozvan da bude mentor, no on se odlučio za ulogu polaznika budući da je shvatio kako inicijativa pruža uvid u mnoge teme, važne za međunarodno poslovanje.

S druge strane, od Dine Ravnića, osnivača tvrtke GisCloud, moći ćete čuti što je sve potrebno kako bi pobijedili na Seed Campu koji daje novim poduzetnicima prijekopotrebna startup financijska sredstva i ulaznicu na američko tržište.

Kako je ovo radionica namijenjena samo upoznavanju onoga što nudi Founder Institute, prema riječima grupacije, “zainteresirani kandidati se mogu prijaviti na program i uzeti besplatni prijemni test. Oni koji ostvare visoke rezultate i pokažu osobine uspješnih poduzetnika biti će pozvani da sudjeluju u obuci u semestru u Zagrebu. Konačni rok za prijavu je na krajnji rok 27.10.2013., ali oni koji se prijave do 06.10.2013. platit će 40% manju upisninu i ispunjavaju uvjete za razne stipendije uključujući i stipendiju za ukupno najbolju žensku kandidatkinju.”

Preporučujemo dakle da idući tjedan posjetite Tehnološki park u Varaždinu i provjerite o čemu se zapravo radi. Dodatne informacije potražite na službenim stranicama Founder Institutea.

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...