Zatražite ponudu
putem online obrasca

Kako uz pomoć psihologije povećati prodaju u web shopu [Infografika]

18. travanj 2016.

Vrijeme potrebno za čitanje teksta: 5 min

Steve Jobs je izjavio: "Ljudi često ni ne znaju što žele, dok im ne pokažeš”.

I to je zaista tako. No pravo je pitanje kako kupcima pokazati što žele.

Samo se sjetite ovog scenarija.

Kod kuće ste i gledate katalog proizvoda neke trgovine. Vidite kako je prašak za rublje koji koristite snižen u pola cijene i brže bolje se uputite u trgovinu dok ga još imaju na zalihi.

Dakle odlazite u trgovinu s ciljem da kupite samo jedan proizvod, a pola sata kasnije iz trgovine izlazite punih kolica. I bez praška za rublje.

Jesu li u trgovini baš točno znali što želite?

Pa baš i ne. Kupovali ste stihijski i kako vam se što svidjelo, a možda niste ni svjesni što je sve utjecalo na vaše odluke o kupnji.

Ako se bavite trgovinom, trebali bi znati što sve utječe na potrošača i koja je naša "psihologija kupovanja". Na taj način lakše ćete prodati proizvod.

Primjerice, jedan od trikova za prodaju je strateško pozicioniranje proizvoda. Čokoladice uvijek stoje na blagajni, jer je najveća vjerojatnost da ih ubacimo u kolica kada čekamo u redu. Crvenu boja pak, stvara impulzivno ponašanje i potiče na kupnju.

A trgovina je puna natpisa crvene boje.

Ovakvi (nazovimo ih) trikovi, vrijede i za online trgovine i korištenjem psihologije možete poboljšati prodaju

Pošto je razumjeti kupca (ili ga barem pokušati razumjeti) malo kompliciraniji proces, odlučili smo sve bitne elemente koji utječu na razmišljanje kupaca pojednostaviti u ovoj infografici. Pogledajte i slobodno iskoristite naše savjete i u vašem web shopu ;)

 

Shvati kupca i povećaj prodaju u web shopu

Slobodno preuzmi infografiku i umetni je na svoju stranicu:

<p><a href='https://marker.hr/blog/uz-psihologiju-potrosaca-povecaj-prodaju-u-web-shopu-375/'><img src='https://marker.hr/upload/2016/04/infografika-iskoristi-psihologiju-povecaj-prodaju_5714aaa072d14.png' alt='Iskoristi psihologiju i povećaj prodaju u web shopu' width='950' border='0' /></a></p>

Izrada web stranica

Naša jezgra poslovanja i područje u kojem imamo najviše iskustva je upravo izrada web stranica po mjeri, za bilo koju djelatnost ili područje, neovisno čime se Vaša tvrtka bavi.

Izrada web trgovine

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Otvaranje internet trgovine zahtjeva neusporedivo nižu investiciju s nemjerljivo većim potencijalom od fizičke trgovine.

Programiranje po mjeri

Potrebna Vam je aplikacija prilagođena Vašem poslovanju? Projektiramo i izrađujemo sve, od jednostavnih do kompleksnih sustava koji u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Blog

Svima treba jedan dobar vodič za kupovinu darova

Što pokloniti za Božić? Izradite vodič za kupovinu poklona i privucite kupce u web shop!

Kupci su strašno zauzeti preko blagdana. Nemaju vremena za disanje, a kamoli za razmišljanje što će najmilijima pokloniti za Božić. Olakšajte im život i izradite vodič za kupnju darova. Za mame, tate, djedove, bake, bradonje, programerske freakove, masterchefove... A kako izraditi vodič koji neće izgledati kao suhoparni popis proizvoda, saznat ćete upravo sada :) 

opširnije

Kontaktirajte nas

MARKER d.o.o.
Braće Radića 52d - Jalkovec
42000 Varaždin

Potražite nas na karti

Tel: 042 / 421 700
Fax: 042 / 421 704

Newsletter