Zašto bi itko u jednom shoppingu obišao 25 trgovina i probao 150 cipela

13. travanj 2022.

Iako su ga voditelji Prodajnog Mindseta (Saša Tenodi i Vedran Sorić), nazvali gospodarem, Ivica to za sebe ne bih nikada rekao. On je introvertirani programer koji je naučio svladati pritisak javnih izlaganja i danas dosta uspješno obavlja zadaću CEO-iranja Markerom. 

Osim što je naučio kako funkcionirati pod pritiskom, obuzdati tremu i prezentirati pred 100 ljudi, prošlih 10 godina je proveo educirajući tržište o važnostima implementacije eCommerce rješenja u njihovo poslovanje.

Danas je situacija na tržištu drugačija. Danas kaže kako običan webshop više nije dovoljan, a budućnost vidi u omnichannelu odnosno, digitalizaciji online poslovanja. lli kako to naslov dočarava, u jednom shoppingu nitko neće obići hrpetinu trgovina i probati 150 pari cipela.

Na webshopu je to moguće i super jednostavno. 

Gdje ćete u konačnici napraviti kupovinu, u omnichannel budućnosti to je manje bitno. 

Kako Marker danas bira projekte, kako je Ivica nedavno prodajno flopnuo kod jedne klijentice i koliko puta su Vedran i Saša ponovili da je izvrstan gost - sve to možete saznati u videu ispod. Ili ne morate, sve je na vama. 

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: