Predstavljamo mobilnu aplikaciju 7 Plus Regionalni Tjednik - vijesti iz regije na vašem dlanu

10. lipanj 2013.

 

U tiskanom i web izdanju, Regionalni Tjednik mjesto je na kojem se mogu pronaći sve informacije vezane uz svakodnevicu varaždinske regije, bez obzira radilo se o politici, gospodarstvu, sportu, kulturi ili nekim nesvakidašnjim događajima. U današnje doba koje je uvelike obilježeno internet tehnologijom, nekako je normalno da informacije budu uvijek dostupne, bez obzira na to što radili i gdje se nalazili. Upravo zbog toga kreirali smo mobilnu aplikaciju 7 Plus Regionalni tjednik, ciljajući pritom na pogodnosti mobilnih uređaja.

 

SNALAŽENJE?

Nije znanstvena fantastika budući da smo pri dizajnu aplikacije imali konstantno u vidu što jednostavnije i intuitivnije korištenje, s idejom što manje potrošnje podatktovnog prometa i mogućnošću da korisnik uvijek ima na raspolaganju instant informacije. Evo čega sve ima u 4,3 MB programskog koda:

  • Početna stranica - prikazuje najvažnija regionalna zbivanja gdje su ona najzanimljivija istaknuta u obliku slike većeg formata s jasno vidljivim naslovom;
  • Kategorije - ne vole svi čitati crnu kroniku. Ikona u obliku ljestva u gornjem desnom uglu aplikacije ponudit će vam filtriranje sadržaja prema sedam kategorija koje su istaknute u različitim bojama za bolju uočljivost na početnoj stranici;
  • Povezani članci - pročitali ste breaking news o nekoj aferi i zanima vas još? Odmah ispod članka na raspolaganju je lista povezanih članaka, vezanih uz temu koju najviše pratite;
  • Društvene mreže - aktualnosti obično je zanimljivije komentirati u društvu, bilo ono “offline” na kavi ili online na jednoj od popularnih društvenih mreža. Uspjeh lokalne nogometne momčadi ili potencijalne izvođače nadolazećeg koncerta jednostavno mora znati cijela ekipa na Facebooku i Twitteru, a za to vam je dovoljan svega jedan klik na dugme “Podijeli”.
  • Galerije slika - slike mnogo bolje dočaravaju varaždinsku svakodnevicu, a kako bi ih brzo i jednostavno mogli pogledali na vašem smartphoneu, brzopotezna galerija je neizostavni dodatak svakog članka.
  • Čitljivost - normalno da je tekst čitljiv sam po sebi, no uzeli smo u obzir i dragocjeno vrijeme onih koji ne žele svako malo posezati za onim nužnim naočalama iz džepa - uz tri veličine fonta, vijesti će uvijek biti jasno vidljive na bilo kojem smarpthoneu.

ZAINTERESIRANI?

Vjerujemo da jeste, budući da teško čovjek može funkcionirati bez informacija u okolini koja mu je svakodnevica. Aplikaciju za iOS uređaje možete pronaći na iTunes Storeu, dok vlasnici Android podržanih smarpthoneova identično iskustvo mogu potražiti na Google Playu. Ako ste prije preuzimanja znatiželjni kako aplikacija točno izgleda, provjerite naš zadnji update na stranici s referencama. Sve pohvale i kritike su naravno dobrodošle.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: