Zatražite ponudu
putem online obrasca

Osnove web trgovine, 1. dio

Razvoj i brzo širenje interneta u Hrvatskoj zasigurno je mnoge navelo na razmišljanje da se i sami upuste u poduzetničke vode.

Poslovanje na internetu nosi manje rizike nego klasično poslovanje, naročito ako se radi o web trgovini, odn. web shopu.

Tradicionalno poslovanje od novopečenog poduzetnika  traži da prekine svoj sadašnji posao, digne kredit za početak poslovanja, iznajmi ili kupi prodajni prostor i naravno redovito plaća cijeli niz davanja i režija. Tako da nije za čuditi da u S.A.D.-u, ekonomiji koja je puno više razvijena od hrvatske, ekonomiji koja je puno lakša za otvaranje novog posla čak 95% novootvorenih trgovina se zatvra unutar 5 godina.

Internet nudi mladim poduzetnicima puno više prilika, kupci mogu biti bilo gdje na planetu, cijena otvaranja trgovine višestruko je manja nego kod otvaranja klasične trgovine, ne morate 8 ili više sati sjediti u pravoj, fizičkoj trgovini i "gledati u strop". Jedino što morate jeste naučiti pokoju stvar o e-commerce-u, informirati se o on-line marketingu, i naravno odabrati pravog i iskusnog "građevinarca" za Vaš web shop. Ovaj kratki vodič, u nekoliko nastavaka će Vas uputiti u tajne iskusnih on-line trgovaca.

Prvi i najvažniji korak otvaranju web trgovine jest da morate pronaći svoju nišu. Malo se preispitajte, koji su Vam hobiji, što Vas zanima, gdje mislite da ste "jaki". Obično takvo promišljanje daje odlične poslovne ideje.

Također, razmislite i o poslu koji je sličan Vašem sadašnjem. Na primjer, ako radite u nabavi nekog hotela ili restorana, Vaši kontakti i insajdersko znanje sigurno Vam daju veliku prednost nad konkurencijom koja nezna na koji način iznutra funkcionira restoran ili hotel.

U sljedećem nastavku: Istraživanje tržišta.

Izrada web stranica

Naša jezgra poslovanja i područje u kojem imamo najviše iskustva je upravo izrada web stranica po mjeri, za bilo koju djelatnost ili područje, neovisno čime se Vaša tvrtka bavi.

Izrada web trgovine

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Otvaranje internet trgovine zahtjeva neusporedivo nižu investiciju s nemjerljivo većim potencijalom od fizičke trgovine.

Programiranje po mjeri

Potrebna Vam je aplikacija prilagođena Vašem poslovanju? Projektiramo i izrađujemo sve, od jednostavnih do kompleksnih sustava koji u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Blog

Saznajte najveće zablude u email marketingu

Marker MythBusters: razbijamo 6 najpopularnijih mitova o email marketingu

Tko još šalje newslettere? Email marketing je mrtav!  Prebacite se na Fejs i sve će ići kao podmazano. No ako baš inzistirate na slanju newslettera, savjetujemo da ih šaljete utorkom ujutro, ali ne prečesto. Jednom mjesečno sasvim je dovoljno jer ne želite završiti u onoj zloglasnoj neželjenoj pošti. 

opširnije

Kontaktirajte nas

MARKER d.o.o.
Braće Radića 52d - Jalkovec
42000 Varaždin

Potražite nas na karti

Tel: 042 / 421 700
Fax: 042 / 421 704

Newsletter