Online kupnja prosječnog Hrvata u jednostavnoj infografici

17. rujan 2015.

Danas su gotovo svi na internetu.

Prema istraživanju agencije Statista čak 2 milijuna Hrvata kupuje online ili točnije, 54.8% ukupnog stanovništva. Predviđa se kako će do 2025. godine taj udio iznositi 65.8%. 

A kad su na internetu, osim što čitaju mailove i "vise" po društvenim mrežama obično još i provjeravaju na Googleu detalje o stvarima koje žele kupiti. 

Čak 68 posto Hrvata prije kupnje proizvoda ide na Internet vidjeti što drugi kažu o njemu, kakvi su komentari kupaca i slično. 

A kad je već na internetu kupac se lako odlučuje da proizvod i kupi online. Već smo pisali o tome kako je Googleovo istraživanje pokazalo gotovo 100-postotni rast internet trgovine u Hrvatskoj.

A sada smo u jednu jednostavnu infografiku saželi navike online kupnje jednog prosječnog Hrvata.

Nazvali smo ga Davor. 

Provjerite kako Davor traži što će kupiti na internetu. I naravno prilagodite svoj webshop njegovim navikama. 


Online kupnja
 

Slobodno umetni infografiku na svoju stranicu

<img src="/upload/2015/09/infografika_55fa822871ac8.jpg" alt="Online kupnja"></br><a href="/blog/online-kupnja-infografika-318/">Online kupnja jednog Hrvata</a>

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: