Mujjo rukavice za ekrane osjetljive na dodir

14. veljača 2012.

Nizozemska tvrtka Mujjo na testiranje nam je poslala par Mujjo rukavica. Nakon testiranja, dojmovi su pozitivni! Mujjo Touchscreen Gloves predstavljaju elegantan par rukavica koji omogućuje korištenje uređaja osjetljivih na dodir. Iako postoje i druge rukavice slične namjene, Mujjo je brzo prepoznat kao zanimljiv odabir. Premda prvenstveno namijenjene upravljanju korisničkim sučeljem iPhonea-a i iPad-a, Mujjo rukavice mogu se koristiti i za ostale „touchscreen“ uređaje kao što su Blackberry, Samsung Galaxy, HTC, LG

Izrađene su od srebrnastih sintetičkih vlakana utkanih unutar crnog rastezljivog materijala. Kao takve ostavljaju dojam udobnosti, postojanosti i trajnosti. Zbog navedenih obilježja vrlo su ugodne za nošenje i uporabu u hladnim uvjetima.

Princip njihova rada zasniva se na činjenici da ljudsko tijelo prilikom interakcije s drugim objektima proizvodi stanovitu količinu statičkoga elektriciteta. Primjenom srebrnih, vodljivih vlakana omogućava se prenošenje elektriciteta i interakcija, odnosno upravljanje korisničkim sučeljem. Proizvođač je pridao pozornost uporabljivosti i praktičnosti. Odnosno, izradom rukavica od tankog, elastičnog materijala, precizno korištenje ekrana uređaja postaje vrlo jednostavno. Radi sofisticirane izrade i namjene, pranje nikako nije preporučljivo. Rukavice je moguće naručiti putem web stranice proizvođača, dostupne u dvije unisex veličine: S/M i M/L.

Rezimirano; Mujjo Touchscreen Gloves izvrstan su modni dodatak za sve one koji ove zime istovremeno žele biti „trendy“ i "„techy“.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: