Marker na Imput Mop 2.0 festivalu

02. lipanj 2013.

Proteklog tjedna u Varaždinu se održao festival multimedije Imput Mop 2.0. Festival su zajednički organizirali članovi udruge Imput i Studentski zbor Veleučilišta u Varaždinu dok je sponzor bilo Veleučilište Varaždin.

Gotovo dvije tisuće posjetitelja koliko je u sedam dana prošlo kroz radionice, izložbe i predavanja, potvrdilo je da u Varaždinu ima prostora i svake godine raste interes za ovakvu vrstu sadržaja.

Marker je na festivalu kratkim predavanjem predstavio direktor Ivica Kruhek koji je u polusatnoj prezentaciji dao kratak uvid u način kako jedna web agencija funkcionira, kako izgleda proces izrade jednog projekta od inicijalnog kontakta do puštanja projekta online, te je pozvao sve studente zainteresirane za web development da svoju studentsku praksu i stažiranje odrade upravo u Markeru.

Prve prijave za praksu već su stigle, razgovore ćemo organizirati u sljedećim danima.

Hvala svima koji su posjetili naše predavanje i iskazali interes za dolazak u Marker. Vidimo se ;-)

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: