M-commerce, rast od 9900% u šest godina

12. ožujak 2012.

Kako bi dospjeli do svojih potencijalnih kupaca i osigurali bolju prodaju, nekada je bilo dovoljno napraviti samo dobar SEO. Prodajne web stranice objavljivale su sadžaj natrpan ključnim riječima i čekali dolazak kupaca.

U zadnjih godinu dana content marketing kojeg rade same kompanije koje prodaju ili nude svoje usluge među kupcima sve više gube na vjerodostojnosti. Sadržaj koji rade sami korisnici sve više postaje najvažniji sadržaj potencijalnim kupcima, sadržaj koji smatraju relevantim.

No, pojavljuje se novi način pretraživanja koji se sve više hvata korijena, te taktika pravljenja sadržaja od strane kompanije dodatno gubi na snazi. Statistike i proračuni pokazuju da će do kraja 2013. biti preko milijardu korisnika pametnih telefona.

Kad korisnici koji posjeduju pametne telefone traže npr. kafić, restoran ili hotel, radije će koristiti neku mobilnu aplikacija nego pretraživati pomoću web preglednika. Oslanjaju se na aplikacije i usluge kao što su Foursquare, Yelp, Facebook, Twitter ili LinkedIn. Sve usluge koje koriste geolokaciju.

Što to znači za moj posao?

Za Vas i Vaš posao to znači veći angažman na nekoj od socijalnih mreža koje su već popularne. Na taj način ostajete ispred svoje konkurencije.

I to je sve?

Ne baš. Da bi ostali u trci ili bili prvi, dobro je da se naprave i sljedeće stvari:

  1. Optimizirajte web stranice / web trgovinu tako da je dostupna s mobilnih uređaja.
  2. Prilagodite svoje e-mail newslettere da budu lako čitljivi s mobilnih uređaja.
  3. Dodatno se angažirajte na socijalnim mrežama s posebnim naglaskom na one s geolokacijskom uslugom.
  4. Razvijte vlastitu aplikaciju da ostanete u neposrednoj vezi sa svojim klijentima.

S ovih nekoliko jednostavnih koraka ostat ćete vidljivi i na mobilnim uređajima i privući ćete nove klijente.

Ako još uvijek sumnjate u snagu i brzinu širenja pametnih telefona proučite ovu jako zanimljivu infografiku koju su pripremili u Culture Label-u.

Ako svoju postojeću ili buduću web stranicu želite približiti korisnicima mobilnih platformi javite nam se na [email protected] ili 042/421-700.

Vedran Vukovac, Marker d.o.o.

 

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...