Zatražite ponudu
putem online obrasca

Produbite ljubavnu priču s kupcima: kako pretvoriti običnog kupca u onog vjernog

13. veljača 2017.

Vrijeme potrebno za čitanje teksta: 4 min

“Love is in the air 
Everywhere I look around 
Love is in the air... “

Zapjevao je John Paul Young davne 1978. godine.

I doista - ljubav je u zraku. To se čak vidi i kod naših programera koji umjesto programskog koda, crtaju srčeka po bilježnicama (da, još uvijek koristimo bilježnice smiley)

A znate li tko nam se još zaljubio?

Božo!

Sjećate li ga se uopće? Božu ste upoznali u našoj Božićnoj priči. Vodio je online poslovanje samo zato što se želio obogatiti. Bio je škrt, mario je samo za sebe i za kupce ga je boljelo briga. 

Nakon što su ga posjetila tri božićna duha došao je k sebi i shvatio pravu vrijednost online poslovanja - pružiti što bolju uslugu online kupcima i brinuti se za njihove potrebe i želje. 

Od tada je prošlo dvije godine i možemo reći da mu ide sve bolje i bolje. Pridobio je mnogo novih kupaca, proširio je online ponudu, a postojeći kupci su prezadovoljni korisničkom podrškom i uslugom. S kupcima je stvorio čvrstu vezu koju će malo koja konkurencija uspjeti uzdrmati. 

Stvaranje lojalnih kupaca je novi marketing

Čak se i u offline svijetu sve temelji na iskustvu i kvaliteti usluge. 

Većina nas ima omiljeni kafić u koji volimo ići popit kavu ili s kolegama otići na piće poslije posla. Zašto? Jer je svaka naša posjeta izvrsno iskustvo. Konobar već unaprijed zna koji je naš stol i čim nas vidi već počinje kuhati našu omiljenu kavu. Ako odlučimo koketirati s cappuccinom, konobar će biti u potpunom šoku. 

Ovaj prijateljski stav i domaća atmosfera su razlog zašto pozivamo svoje prijatelje i kolege tamo.

To vrijedi i za online svijet. U svijetu u kojem su vaši konkurenti samo jedan klik dalje, lojalnost kupaca je zaista novi marketing.

Današnji korisnici imaju pristup beskrajnim količinama informacija o vama i vašim konkurentima.
To je kao speed date. Korisnicima je potrebno samo nekoliko minuta da stvore mišljenje o vama i odluče žele li vam pružiti priliku da uđete u njihove živote. 

Ako im uspijete ponuditi fantastično iskustvo kupovine, itekako su voljni prestati izlaziti na spojake s drugim web shopovima. Kada se kupci osjećaju zbrinuto i voljeno, skloniji su i kupiti nešto od vas.

I kako vi stojite na ovom području? Zadovoljni ste u online vezi ili mislite da bi ipak mogli malo bolje? 

Budući da je sutra Valentinovo, odlučili smo vam ispričati Božinu ljubavnu priču, ali u e-commerce smislu. 

Jer kako se Božo udvarao boljoj polovici tako bi se i vi trebali udvarati svojim kupcima (želite li imati vjerne kupce).

A nakon što stvorite vjerne kupce, potrebno je i dalje njegovati njihovu lojalnost i zaljubljenost

Evo kako to naš Božo radi sa svojom djevojkom.

Slobodno umetni Božinu ljubavnu priču na svoju stranicu:

<p ><iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="485" marginheight="0" marginwidth="0" scrolling="no" src="//www.slideshare.net/slideshow/embed_code/key/wFJGO1OOdGqyMe" style="border:1px solid #CCC; border-width:1px; margin-bottom:5px; max-width: 100%;" width="595"></iframe></p>

Izrada web stranica

Naša jezgra poslovanja i područje u kojem imamo najviše iskustva je upravo izrada web stranica po mjeri, za bilo koju djelatnost ili područje, neovisno čime se Vaša tvrtka bavi.

Izrada web trgovine

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Otvaranje internet trgovine zahtjeva neusporedivo nižu investiciju s nemjerljivo većim potencijalom od fizičke trgovine.

Programiranje po mjeri

Potrebna Vam je aplikacija prilagođena Vašem poslovanju? Projektiramo i izrađujemo sve, od jednostavnih do kompleksnih sustava koji u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Blog

CRO COMMERCE 2019: Markerovi web shopovi ponovno među najboljima, Mobis.hr proglašen najboljom web trgovinom

Udruga eCOMMERCE Hrvatska okupila je preko 200-tinjak sudionika i posjetitelja 15. veljače 2019. na Zagrebačkom velesajmu kako bi svi zajedno podijelili iskustva i sudjelovali u dodjeli nagrada za najbolje web trgovine prema odabranim kategorijama.

opširnije

Kontaktirajte nas

MARKER d.o.o.
Braće Radića 52d - Jalkovec
42000 Varaždin

Potražite nas na karti

Tel: 042 / 421 700
Fax: 042 / 421 704

Newsletter