Zatražite ponudu
putem online obrasca

Kraj interneta kakvog znamo

17. studeni 2011.

Stop Online Piracy Act (SOPA) u kombinaciji s Protect IP zakonom daje američkom ministarstvu pravde pravo tražiti od internet providera da blokira bilo koje web stranice koje sadrže bilo linkove bilo sam piratski sadržaj. Ne samo da će se sankcionirati providere, već će američko pravosuđe moći prišarafiti i hosting kompanije, tražilice, sustave plaćanja... bilo koga za koga se posumnja da na bilo koji način služi za distribuciju nelegalnih (copyrighted) materijala.

Ako uistinu, osim na papiru ovi zakoni zažive, to znači da će de-facto Ameri postati i globalni cyber policajci. MPAA (a tko drugi) najveći je lobist za ove zakone.
Mnoge kompanije poput Google-a, Facebook-a, Twitter-a ili Wikimedije su izrazili svoju zabrinutost.

Što sve to znači za nas? Osim težeg pristupa warezima, skoro pa ništa. Za Amere? E tu sad ima jako puno scenarija, zamislite da na Wikipediji u zapisu za Warez kao jedna od poveznica bude i referenca na The Pirate Bay. To znači da se cijeloj Wikipediji neće moći pristupiti iz SAD-a. Brutalno? Ne baš, jer ovo je tek početak. :-(

Izrada web stranica

Naša jezgra poslovanja i područje u kojem imamo najviše iskustva je upravo izrada web stranica po mjeri, za bilo koju djelatnost ili područje, neovisno čime se Vaša tvrtka bavi.

Izrada web trgovine

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Otvaranje internet trgovine zahtjeva neusporedivo nižu investiciju s nemjerljivo većim potencijalom od fizičke trgovine.

Programiranje po mjeri

Potrebna Vam je aplikacija prilagođena Vašem poslovanju? Projektiramo i izrađujemo sve, od jednostavnih do kompleksnih sustava koji u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Blog

CRO COMMERCE 2019: Markerovi web shopovi ponovno među najboljima, Mobis.hr proglašen najboljom web trgovinom

Udruga eCOMMERCE Hrvatska okupila je preko 200-tinjak sudionika i posjetitelja 15. veljače 2019. na Zagrebačkom velesajmu kako bi svi zajedno podijelili iskustva i sudjelovali u dodjeli nagrada za najbolje web trgovine prema odabranim kategorijama.

opširnije

Kontaktirajte nas

MARKER d.o.o.
Braće Radića 52d - Jalkovec
42000 Varaždin

Potražite nas na karti

Tel: 042 / 421 700
Fax: 042 / 421 704

Newsletter