Ne propustite priliku i financirajte izradu web shopa državnim bespovratnim sredstvima

24. ožujak 2014.

Kada treba poslovanje održati na pozitivnoj nuli, ulaganje u njegovu informatizaciju danas je obično samo lijepa želja.

Znate da je to potrebno i pametno, no poduzetnička realnost je drugi par cipela.

Svaka investicija traži kapital do kojeg je danas vrlo teško doći.

Kada smo upotrijebili prilično širok pojam “informatizacija”, mislili smo zapravo na uvođenje informacijske tehnologije u određene poslovne procese (nabava, proizvodnja, prodaja) kako bi se oni učinili efikasnijim i dugoročno jeftinijim za Vas kao poduzetnika.

Sada kada smo dio EU-a, tržišna utakmica diktira svoj tempo čega je, sudeći prema posljednjim inicijativama, svjesna i Vlada Republike Hrvatske.

Nakon što je nedavno Ministarstvo poduzetništva i obrta odlučilo pomoći poduzetnicima kroz program Poduzetničkog impulsa, ovog tjedna pokrenut je novi natječaj punog naziva “Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa“.

Ideja je mikro, malim i srednjim poduzetnicima dati bespovratna sredstva za informatizaciju poslovanja, u sklopu provedbe operativnog programa „Regionalna konkurentnost 2007 - 2013“.

Riječ je o kapitalu koji daje Europska unija kroz Europski fond za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 24 061 600 kn. Ono što vas zanima je vjerojatno podatak kako će se pojedinačne potpore male vrijednosti kretati od 150 000 do 750 000 kn.

Ponavljamo, to su bespovratna sredstva s kojima možete svoje poslovanje adekvatno uvesti u 21. stoljeće.

Ako ste recimo poduzetnik koji ima trgovinu ili nekoliko njih, izrada web shopa je prilika koju jednostavno ne možete zanemariti. U protivnom, tržišni trendovi baš Vam ne idu na ruku.

Svi detalji ovog natječaja dostupni su na web stranicama ministarstva, s time da bi još istaknuli kako je ovaj poziv otvoren trajno, odnosno do iskorištenja sredstava, s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 30. lipnja 2015.

Ideja natječaja je očigledna - dati Vam na raspolaganje sredstva koja će učiniti vaše poslovanje konkurentnijim kako bi imali bolje šanse na ogromnom 500 milijunskom EU tržištu.

U slučaju da ste došli do zaključka kako je ovo dobra prilika za ulaganje u web shop i povećanje prodaje, možete nas ovdje kontaktirati za detalje. Kao i obično, stojimo Vam na raspolaganju.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...