Internet nekad i danas - što se sve promijenilo? [INFOGRAFIKA]

13. kolovoz 2013.

Internet se razvija munjevitom brzinom - činjenica na koju ljudi (pre)često zaborave.

Stvari koje se danas čine normalnima i ostavljaju dojam kao da su tu oduvijek, još prije 10 godina uopće nisu postojale - pritom mislimo na koncept društvene mreže, Googleov preglednik Chrome ili na meme “Forever alone”. Da, i prije smo bili zauvijek sami, no lakše je to danas podnijeti uz empatiju globalnog sela. Valjda.

No dobro, vratimo se na temu...

Web stranice su se prosječno učitivale cijelih 16 sekundi, a jedna pjesma preuzimala nevjerojatnih 12 i pol minuta. Danas za to vrijeme preuzmemo cijeli film. Legalno naravno. :)

Pogledajte u sljedećoj infografici koliki se skok zapravo desio u odnosu na 2002. godinu. Tadašnjih 95% internet explorer korisnika čovjeka natjera na razmišljanje što je Microsoft radio svih tih silnih godina da mu konkurencija uspjela pojesti 56% udjela na tržištu web preglednika. Kako stvari izgledaju, sličan scenarij slijedi na tržištu operacijskih sustava.

U konačnici, ova infografika može vam biti dobar podsjetnik da "pravila igre" koja vrijede danas, nemaju dugoročno ama baš nikakvu vrijednost. Tržište se neprestano razvija i posljedično mijenja, a oni koji se ne prilagođavaju, svi redom propadaju.

Osnovni postulat kapitalizma.

Prve žrtve interneta bile su knjižare i prodavaonice nosača glazbe - pazite da vi ne budete iduća samo zato jer ste zaključili kako vam web shop ne treba.

 

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...