Infografika: Kako izraditi web shop u kojem će kupci rado kupovati

Vrijeme čitanja: 3 min
30. studeni 2015.

Otvorili ste super web shop.

Ili vi barem mislite da je super.

>Imate dobre i kvalitetne proizvode, konkurentne cijene, platili ste oglašavanje... Google Analytics kaže da mjesečno imate jako puno posjetitelja, no isto tako kaže i kako ne ostvarujete konverzije.

 

Jednostavno rečeno - posjetitelji vašeg web shopa ne pretvaraju se u kupce. Kada dođu u vaš web shop, posjetitelji samo malo pogledaju što imate, možda naprave popis za kupnju i onda - odu.

Totalna tragedija.

Uopće vam nije jasno što se događa i zašto kupci ne kupuju robu u vašem web shopu.

Newsflash! Vaš web shop možda uopće nije toliko dobar kako vi to možda mislite.

Zašto to kažemo? Pa zato što ima gomila razloga zbog kojih kupci ostavljaju svoje pune košarice na blagajni nenaplaćene i svi su uglavnom vezani uz loše napravljen web shop. 

Da, naplatiti robu u internet trgovini veći je izazov nego se to možda čini.

O tome smo već i pisali, a sada smo i nacrtali što sve mora imati web shop u kojem će kupci rado kupovati. 

Ako i tvoj web shop ne ostvaruje dovoljno prometa pogledaj našu infografiku i saznaj kako ga poboljšati. 

Slobodno preuzmi infografiku i umetni je na svoju stranicu:

<p><a href='https://marker.hr/blog/infografika-izrada-web-shopa-u-kojem-ce-kupci-rado-kupovati-339/'><img src='https://marker.hr/upload/2015/11/infografika-izrada-web-shopa_565c095034970.png' alt='' width='650' border='0' /></a></p>

 

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: