Infografika: što email marketing može učiniti za tebe?

Vrijeme čitanja: 5 min
21. listopad 2015.

Iako ima dugi staž u reklamiranju, popularnost emaila ne opada.

Istraživanja kontinuirano dokazuju: email je idealan način komunikacije između vas i vaših kupaca, jer ga korisnici vole i sami su odlučili kako ga žele primati.

U ljudskoj je prirodi oslanjati se na nekoga kome vjerujemo, a nema razlike ni u poslovanju.

Email je kao virtualni stisak ruke ili razgovor između vas i klijenta. Pogotovo ako svojem kupcu pošaljete email dobrodošlice, rođendansku čestitku ili kupon za blagdanski popust.

Sve to pomoći će da sa svojim klijentom izgradite trajni odnos i povjerenje, a to znači i kupce koji se vraćaju.

Baš kao što slučajni susret s prijateljem na ulici može rezultirati kavom, email radi na isti način.

Email je spontani susret, a kupnja je rezultat.

Sve u svemu, email je moćan alat ako ga koristite kako treba. 

Pogledajte našu informativnu infografiku i saznajte što sve email marketing može učiniti za vaše poslovanje.
 

Slobodno umetni infografiku na svoju stranicu:

<p><a href="/blog/infografika-email-marketing-newsletter-330/"><img alt="Infografika email marketing" src="/upload/2015/10/marker-infografika-email-marketing_562769548e32f.png" width="650x" /></a></p>

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: