Akcija Kluba roditelja nedonoščadi – pomozi hrabrim "Palčićima" u njihovoj najvećoj životnoj borbi

Vrijeme čitanja: 2 min
17. listopad 2014.

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" pokrenuo je humanitarnu akciju čiji je cilj prikupljanje sredstava za medicinsku opremu koja nedostaje u rodilištima širom Republike Hrvatske.

Doći pred zid i ne znati kamo i kako dalje loša je stvar, neovisno o čemu se radilo.
No, zamislite da se radi o vašoj djeci.

Naime, u Hrvatskoj se godišnje rodi oko 7 posto nedonoščadi, što je oko 2 500 prijevremeno rođene djece godišnje.

Ti "Palčići" u životnoj su opasnosti zbog neinformiranosti roditelja i / ili nedostatka medicinske opreme.

Čak 60 posto ima ozbiljnije probleme u daljnjem razvoju.

Radi se o djeci koja su rođena prije 37. tjedna trudnoće, a čija je prva životna borba ona najteža – borba za vlastiti život.

Srećom, postoje oni kojima je stalo.

Zagrebačka udruga "Palčići" osnovana je s ciljem pomoći, edukacije i razmjene iskustava roditelja prijevremeno rođene djece te dugoročnog unapređenja skrbi za bolesnu i prijevremeno rođenu djecu.

Početkom godine Udruga je pokrenula akciju pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića, Ministarstva zdravlja i Grada Zagreba.

I mi smo donacijom podržali hvale vrijednu akciju.

Uključiti se možete i vi! Više pročitajte ovdje.


Podrži humanitarnu akciju Palčić gore


Donacijom im nećemo dati samo novac, dat ćemo im život.

Kupnjom inkubatora i ostale potrebne opreme olakšat ćemo prve dane života ne samo djeci, već i njihovim obiteljima.
Zar nemamo svi jednako pravo na normalan i zdrav život, dobrobit i veselje?

Uostalom, nikad se ne zna kada će pomoć zatrebati i našoj djeci.

Marker pomaze humanitarnoj akciji Palcic gore

 

Image credits.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: