Socijalna zadruga Humana Nova - pomognite s nama onima kojima se nikada ne pruži prilika

27. studeni 2013.

U ovoj dugogodišnjoj recesiji koja pogađa našu zemlju, imati stalan i dobro plaćen posao je više iznimka, nego li pravilo. Zamislite tek da ste osoba s invaliditetom - bez obzira bilo ono fizičko ili mentalno, prilike da se normalno ukomponirate u društvo zbilja nema nigdje na vidiku.

Isto nažalost vrijedi i za socijalno osjetljive manjine kojima su također zbog razno raznih društveno-ekonomskih poteškoća opcije vrlo ograničene. Tu recimo spadaju mlade majke, starije osobe pred penzijom, romske skupine itd.

Srećom, postoje oni kojima je stalo. Među takve spada socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca koja je onima bez perspektive odlučila pomoći.

Nisu im dali milostinju, nego nešto mnogo bolje -  priliku za rad, tj. priliku za samoispunjenje.

U radnoj populaciji gdje broj osoba s invaliditetom čini svega 0,9% ljudi, ovakve inicijative treba istaknuti.

I najvažnije - aktivno podržati.

Da mi ne duljimo, uputit ćemo vas na web stranice ekipe emisije Provjereno (Nova TV) koja je sve odlično popratila.

Mi pak u Markeru nismo mogli ostati skršenih ruku - ovim marljivim pojedincima priskočili smo u pomoć s novim web shopom putem kojeg možete sada brzo i jednostavno kupiti rezultate njihovog talenta, bez obzira gdje se nalazili.

Pritom mislimo na ručno izrađene i dizajnirane proizvode koje možete proučiti putem web shop kataloga.

Blagdani su pred vratima pa razmislite da svoje najbliže i članove ove zadruge razveselite s nečim jedinstvenim.

Znate i sami - sitnice su bitne :)

Naslovna fotografija: emisija Provjereno

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: