Nikada brže i jednostavnije do rezervirane sobe uz nove web stranice hotela Turist

29. studeni 2013.

Osnovna svrha svake web stranice je informiranje posjetitelja. S time da ono mora biti što jednostavnije, intuitivnije, multimedijski bogatije, brže i oku ugodno.

I to je uglavnom to.

Gledajući ovaj recept kvalitetne web stranice, nekako ispada da online adresa koja ispunjava svoju svrhu nije kvantna fizika. U teoriji da, no u praksi...

Internet dokazuje suprotno.

Kako bi se hrpa informacija pravilno kategorizirala i prezentirala korisniku tako da to za njega bude jednostavno i intuitivno, je vrlo teško. Zbilja. Najteža stvar u svemiru je, vjerovali ili ne, nešto kompleksno prikazati na jednostavan način.

Sjetite se matematike iz srednje škole. Jedino ste shvatili poantu ako je profesor koristio plastelin, krede u bojama, posuđene šarene kockice iz vrtića i slična “pomagala”. I obožavali ste tog lika jer niste bili onaj jedan od tisuću koji je prepričavao ekipi koliko mrzi taj predmet.

No nismo tu kako bi pojasnili što smo napravili da dobijete iz ovoga…                                                     nešto ovakvo.

 

Hotel Turist - stara web stranica

Hotel Turist - nova web stranica

Hotel Turist - stara web stranica

Hotel Turist - nova web stranica

Vraška razlika, je l' tako?

Zbilja ne morate znati te stvari, osim ako želite raditi za nas ;)

Pričat ćemo zapravo o onoj vašoj perspektivi - zbog čega vi dolazite na neku web stranicu, što želite pronaći na njoj i na koji točno način.

Kao što možete zaključiti prema ovih fotografijama gore (a i prema naslovu), tema proučavanja biti će nove web stranice hotela Turist koje smo ovih dana nakon nekoliko tjedana rada pustili u promet.

Vjerojatno znate kako je riječ o najpoznatijem varaždinskom hotelu u kojem je većina maturalaca baroknog grada i okolice po prvi puta u životu, pristojno odjevena, u suzama dočekala jutro :)

Pa krenimo od početka (večeri).

Zašto trebamo hotelske web stranice?

Ili zašto trebamo bilo kakve web stranice?

Kao što smo rekli u prvoj rečenici - tražimo informacije. Kada je riječ o hotelima, to može biti rezervacija sobe, općenite informacije o kvaliteti smještajnih kapaciteta, gastro ponuda, točna lokacija hotela (adresa), kalendar popunjenosti soba i još neke sitnice koje nećemo sada nepotrebno nabrajati ovdje.

U konzultacijama s kolegama iz hotel Turista, došli smo do zajedničkog zaključka kako upravo isticanje tih informacija u odnosu na stari web treba nekako dodatno staviti u prvi plan - sada kada dođete na web stranice hotela Turist, osim što će vas dočekati jedan zgodan html 5 video gdje se kroz nekoliko povezanih velikih fotografija pokazuje “štimung” hotela, nećete moći ne primijetiti prostor za rezervaciju sobe.

Odmah ispod smo stavili četiri padajuća izbornika koji nude put prema apsolutno svakoj informaciji koju biste mogli zatrebati, bilo da se radilo o detaljima smještaja, organizaciji kongresa, održavanju vjenčanja ili gastroponudi. Kao što možete zaključiti, riječ je o onim osnovnim djelatnostima hotela.

Hotel Turist - prikaz informacija o kongresnim uslugama (stare web stranice)

Hotel Turist - prikaz informacija o kongresnim uslugama (nove web stranice)

Kako se ne bi morali vraćati početnu stranicu, na svakom djeliću web mjesta uvijek je vidljiv obrazac za rezervaciju sobe te glavna navigacijska traka. Osim što vam tako štedimo broj klikova, informiranje možete prekinuti u bilo kojem trenutku te zatim isti trenutak ispuniti obrazac na temelju informacija koje ste dobili.

Ako vam tekst nije dovoljan, hotel Turist nudi i virtualnu šetnju, uz specifičnu galeriju slika za svaki dio weba. Sve je to uvijek u vašem vidnom polju, bez obzira na kojem dijelu web mjesta se nalazili.

I još k tome možete u jednom kliku pristupiti kontakt informacijama.

Eto - doslovce svaki komadić ove online adrese udaljen je samo jedan klik od vas.

Sve više bilo bi previše.

Informiranje u pokretu kroz responzivni dizajn

Posebice ako ste na mobitelu.

Danas većina od vas ima smartphone i znate kako izgleda surfanje na njemu - želite da vam web stranice učitaju instantno, želite što manje čeprkati po izbornicima i očekujete preglednost sadržaja bez onog napornog zumiranja i pomicanja slidera s lijeva prema desno.

A obično to nije slučaj.

Rješenje se nudi kroz responzivni dizajn - mogućnost web stranice da se automatski prilagodi veličini ekrana na kojem se ona pregledava.

Riječ je o jednom od posljednjih dizajnerskih trendova koji je ovaj hotel odlučio implementirati u svoje web stranice. Budući da ćete beneficije najbolje doživjeti kroz slikovne usporedbe, prepustit ćemo upravo njima prostor u nastavku.

Web stranica hotela Turist na smartphoneu

hotel turist web page smartphone

 

Web stranica hotela Turist na tabletu

hotel turist web page tablet preview

 

Web stranica hotela Turist na desktopu

hotel turist web page desktop preview

Primjećujete prednosti ovog dizajnerskog pristupa? Bez obzira na format ekrana (smartphone, tablet, desktop, prostor između prethodna tri formata), web stranica je uvijek jednostavna za korištenje, intuitivna, brza, multimedijski identična i najvažnije - upotrebljiva za informiranje.

Ovo je najjednostavnije postići danas upravo kroz ovaj pristup što je hotel Turist odlično prepoznao.

Ako se stranac nađe u Varaždinu i traži smještaj, na Googleu će brzo pronaći ovaj hotel (Google inače voli responzivni dizajn), stranica će biti prilagođena njegovom iPhoneu i moći si vrlo brzo i jednostavno rezervirati smještaj dok sjedi na nekakvoj kavi ili ručku.

U tom kontekstu web stranica savršeno ispunjava svoju svrhu poslovnog alata - ako već ulažete novac u nešto, želite i njegov povrat, zar ne?

Što to znači koristan web?

Sada ste vidjeli kako treba izgledati moderna web stranica koja donosi benefit poslu kojim se bavite.

Kada sve zbrojimo, morala bi se moći opisati ovako:

  • informativna
  • brza
  • intuitivna
  • prilagodljiva različitim ekranima (responzivna)
  • multimedijski bogata
  • optimizirana
  • jednostavna

Ovi epiteti morali bi biti osnovni postulat svake web stranice nekog poslovnog subjekta. Živimo u vremenima kada je internet uvijek dostupan i danas je on ljudima primarni izvor informacija. Na vama je odluka - da se prilagodite ili da to umjesto vas učini konkurencija.

Hotel Turist je odličan primjer kako se to radi na pravilan način.

Ako želite na ovaj način osuvremenit svoj web, možete nam se javiti putem kontakt obrasca.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: