Zatražite ponudu
putem online obrasca

Google daje zadnje upozorenje: ako nemate sigurni HTTPS protokol, loše vam se piše

23. kolovoz 2017.

Krenimo odmah na stvar: Tko se do sada nije online osigurao, magarac je bio!

Ako do sada niste primijetili, od 17. kolovoza Google putem Google Search Consolea konstantno šalje obavijesti o kažnjavanju svima čiji je web shop ili web stranica na HTTP protokolu. I to nije nikakva novost. Google upozorava već prije nekoliko mjeseci, točnije od početka 2017. godine. Baš kao što smo vas i mi iz Markera upozorili našim blogom “Google poručuje: kaznit ćemo vas ako nećete biti sigurni”.

U čemu je kvaka?

Google za svoje korisnike želi samo sigurnost

Još u siječnju ove godine Google je započeo svoj online pohod na nesigurne web stranice i web shopove. Obavijestio je javnost da će lansirati novu verziju Google Chromea - Chrome 56 u kojem će HTTP stranice koje prikupljaju lozinke i podatke o kreditnim karticama označavati kao nesigurne.

Google sve HTTP stranice označava kao nesigurne

Stranice će biti označene kao nesigurne i ako korisnici gledaju HTTP stranice u Incognito modu (privatno). 

Kako 73,7 posto online korisnika koristi Google Chrome kao zadani preglednik, mislimo da je prilično važno Google shvatiti ozbiljno. 

No Googleov plan ovdje ne prestaje. Prema njegovom mišljenju, lozinke i brojevi kreditnih kartica nisu jedini podaci koji bi trebali ostati privatni. Zapravo u privatne podatke spada bilo koja vrsta podataka koju online korisnici upisuju unutar web stranice.

Zato će Google novijom verzijom Google Chromea - Chrome 62, od listopada označavati stranice kao nesigurnima na temelju šireg spektra kriterija. 

Googleov mail s naslovom “Chrome će prikazivati sigurnosna upozorenja za...”, detaljno objašnjava te kriterije.

Email izgleda ovako:

Google email za http protokol

Zato nema više zezancije, prebacite se na HTTPS protokol ako ga niste ugradili prilikom izrade web shopa

U 3 koraka prebacite se na HTTPS protokol 

Prebacivanje na HTTPS protokol sastoji se od tri koraka:

  1. Kupnja SSL certifikata. Cijena certifikata ovisi o jačini enkripcije podataka i razini odštete koja će vam se isplatiti u slučaju krađe podataka. 
  2. Integracija certifikata. Nakon što kupite certifikat, trebate ga potvrditi, verificirati i integrirati.
  3. Pretvaranje svih stranica u HTTPS stranice. Prije nego se prebacite na HTTPS potrebno je preusmjeriti cijelu strukturu web stranice ili shopa u HTTPS verziju kako se ne bi javljale neugodne 404 stranice. 

Ovo preusmjeravanje svim našim klijentima u Markeru rješavamo automatski tako da budite bez brige

A ako i dalje niste sigurni trebate li se stvarno prebaciti na HTTPS, možemo samo napisati - DA! Trebate, ako želite dostojno konkurirati ostalim web shopovima i stranicama i naći se na Googleovoj prvoj stranici rezultata

Kontaktirajte nas za sva dodatna pitanja

Izrada web stranica

Naša jezgra poslovanja i područje u kojem imamo najviše iskustva je upravo izrada web stranica po mjeri, za bilo koju djelatnost ili područje, neovisno čime se Vaša tvrtka bavi.

Izrada web trgovine

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Otvaranje internet trgovine zahtjeva neusporedivo nižu investiciju s nemjerljivo većim potencijalom od fizičke trgovine.

Programiranje po mjeri

Potrebna Vam je aplikacija prilagođena Vašem poslovanju? Projektiramo i izrađujemo sve, od jednostavnih do kompleksnih sustava koji u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Blog

CRO COMMERCE 2019: Markerovi web shopovi ponovno među najboljima, Mobis.hr proglašen najboljom web trgovinom

Udruga eCOMMERCE Hrvatska okupila je preko 200-tinjak sudionika i posjetitelja 15. veljače 2019. na Zagrebačkom velesajmu kako bi svi zajedno podijelili iskustva i sudjelovali u dodjeli nagrada za najbolje web trgovine prema odabranim kategorijama.

opširnije

Kontaktirajte nas

MARKER d.o.o.
Braće Radića 52d - Jalkovec
42000 Varaždin

Potražite nas na karti

Tel: 042 / 421 700
Fax: 042 / 421 704

Newsletter