eCommAwards: Struka ocjenjuje - Marker osvaja

11. listopad 2021.

eCommerce struka je u sklopu CRO Commerce konferencije dodijelila nagrade eCommAwards - za najbolje web trgovine u Hrvatskoj. 4/6 najboljih web trgovina u Hrvatskoj su iz Markerove radionice.

58 web trgovina žiri je ocjenjivao u 5 kategorija, a tu je i posebna, glavna kategorija za najbolji webshop sveukupno. 

66% nagrada osvojile su web trgovine koje smo mi izradili

Žiri koji je analizirao kandidatske web trgovine sastavljen je od stručnjaka u područjima SEO, UX, Content, Legal i Buyer's journey. Svaki od članova žirija ocjenjivao je u svojoj kategoriji. 

Najbolja web trgovina u kategoriji SEO je mobis.hr

Glavni faktori za ocjenjivanje u ovoj kategoriji bili su tehnička optimizacija, optimizacija kategorija proizvoda, optimizacija proizvoda, content, link-building i on-page optimizacija. 

Osim pobjedničke, i web trgovinu finalista - ljekarne Prima Farmacia, smo izradili mi u Markeru. 

Najbolja web trgovina u kategoriji UX je mobis.hr

Za dobar UX (korisničko iskustvo) presudna je naslovna stranica, stranice kategorija, proizvodi, košarica, proces naplate i kvaliteta on-site tražilice. 

Osim pobjedničke, i u ovoj kategoriji smo izradili web trgovinu finalista, a radi se o ljekarni Pablo

Najbolja web trgovina u kategoriji Content je bima-shop.hr

Content se na CRO Commerce konferenciji ocjenjivao kroz kvalitetu cjelokupnog sadržaja, a važni su bili i opisi proizvoda. 

Uz bok pobjedniku stajali su i mobis.hr te web trgovina ljekarne Pablo - finalisti iz Markerove radionice. 

Nagrada za najbolju web trgovinu u kategoriji Buyer’s journey (u tijesnoj borbi) izmaknula Argentumu

Buyer’s journey je najnovija, peta kategorija čiji je fokus na kvalitetnim poslovnim procesima i aktivnostima nakon što kupac kupi proizvod s webshopa. Faktori koji su bili posebno analizirani u ovoj kategoriji su:

  • kako trgovci potencijalnog kupca vode kroz svoj webshop
  • imaju li webshopovi korisničku stranicu
  • procedura napuštanja košarice

Najbolji webshop sveukupno je mobis.hr

Uz zaslužene nagrade u kategorijama UX i SEO (dvije godine zaredom), Mobis je ove godine osvojio i glavnu eCommAwards nagradu.

Kako izgledaju ove i druge nagrađivane web trgovine iz naše radionice provjerite u referencama. 

Marker reference

 

Naslovna fotografija preuzeta s ecommerce.hr

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...

Zatvori

„Kolačić” je mala tekstualna datoteka koja sadrži podatke koji se pohranjuju na vaše računalo. Kolačići se koriste samo u tehničke svrhe te za olakšavanje upotrebe internetske stranice. 

Jedna vrsta kolačića, „trajni kolačić”, sprema datoteku na vaše računalo na dulje vrijeme. Naknadno se može koristiti za prilagodbu internetske stranice sukladno izborima i željama korisnika. Druga uobičajena vrsta kolačića je „kolačić sesije”. Kada posjetite određenu internetsku stranicu, kolačići sesije se šalju između vašeg računala i poslužitelja radi prikupljanja podataka. Kolačići sesije ne spremaju se nakon zatvaranja internetskog preglednika. Više informacija o tome kako funkcioniraju kolačići možete pronaći na www.allaboutcookies.org. 

Neprekidno radimo na poboljšanju ove internetske stranice. Stoga koristimo alat za analizu internetskih stranica „Google Analytics”, kojime analiziramo ponašanje posjetitelja naše internetske stranice na anoniman i skupni način. Alatu Google Analytics dozvoljavamo instalaciju kolačića i njihovo upravljanje na ovoj internetskoj stranici. Google Analytics koristi sljedeće kolačiće:

  • senzacionalno.hr
  • Ovaj kolačić pohranjuje podatke o svojim korisnicima radi stjecanja saznanja i njihovim potrebama. Namjena ovog kolačića je za poboljšanje kvalitete usluge, kako i za spremanje korisničkih postavki, preporuke sadržaja i rezultata pretraživanja te praćenje korisničkih trendova . Kolačić je „trajni” i pohranjuje se lokalno na vaše računalo tijekom 26 mjeseci.

Kako prekinuti upotrebu kolačića?
Ako ne želite primati kolačiće, izmijenite postavke internetskog preglednika tako da se automatski onemogućava pohrana kolačića ili da se prikazuje obavijest ako određena internetska stranica želi pohraniti kolačiće na vaše računalo. Prethodno pohranjene kolačiće možete izbrisati i putem internetskog preglednika. Za određena područja i funkcije ove internetske stranice potrebni su kolačići i neće raditi u slučaju brisanja ili odbijanja prihvaćanja kolačića.

Ako želite onemogućiti da vam Google Analytics sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku: