Budućnost online šopinga - leteći roboti koji u pola sata dostavljaju robu na kućnu adresu

02. prosinac 2013.

Dok mi još razmišljamo o tome ima li smisla ulagati u web shop ili ne, Jeff Bezos, čelnik Amazona, u realnost počinje pretvarati nešto što smo do sada jedino mogli vidjeti u SF filmovima.

Ovaj trgovinski megadiv koji se već okrenuo vojsci robota za upravljanje svojim skladištima, odlučio je u bližoj budućnosti i jednom dijelu dostave ponuditi isti tretman - u pripremi je nova Amazonova usluga dostave koja će se zvati Prime Air. Ne bi joj inače poklanjali neku specijalnu pozornost da naručeni paketi umjesto standardnim cestovnim rutama na kućnu adresu ne dolaze zrakom.

Pomoću letećih robota.

Iako je cijela stvar još uvijek “work in progress”, demonstrirana je na Amazonovim YouTube stranica putem prigodnog videa, a mi jedino što možemo ustvrditi je sljedeće - vau.

Naravno, trebat će prvo riješiti legalne okvire ove priče budući da zrakom ne mogu putovati bilo kakve letjelice, a tu je i sigurnosni problem budući da robotske letjelice ne bi smjele slučajno ispustiti nekome paket na glavu.

I još neki tehnički problemi u koje sada nećemo ulaziti. 

No Jeff nas uvjerava kako je ovo usluga samo pitanje vremena te kako u nas u bližoj budućnosti očekuje u zraku more ovakvih letjelica.

Ovo ako uspije zaživjeti, bez sumnje će dodatno zacementirati vodeću poziciju najvećeg svjetskog lanca internet trgovina kada je riječ o maloprodajnom tržištu.

Dostava u svega pola sata od kada se nešto naručili na internetu? Uskoro će i to biti moguće.

Pod uvjetom da niste predaleko od Amazonovog skladišta i da ne kupujete na internetu štednjak.

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...