Zatražite ponudu
putem online obrasca

Budućnost online šopinga - leteći roboti koji u pola sata dostavljaju robu na kućnu adresu

02. prosinac 2013.

Dok mi još razmišljamo o tome ima li smisla ulagati u web shop ili ne, Jeff Bezos, čelnik Amazona, u realnost počinje pretvarati nešto što smo do sada jedino mogli vidjeti u SF filmovima.

Ovaj trgovinski megadiv koji se već okrenuo vojsci robota za upravljanje svojim skladištima, odlučio je u bližoj budućnosti i jednom dijelu dostave ponuditi isti tretman - u pripremi je nova Amazonova usluga dostave koja će se zvati Prime Air. Ne bi joj inače poklanjali neku specijalnu pozornost da naručeni paketi umjesto standardnim cestovnim rutama na kućnu adresu ne dolaze zrakom.

Pomoću letećih robota.

Iako je cijela stvar još uvijek “work in progress”, demonstrirana je na Amazonovim YouTube stranica putem prigodnog videa, a mi jedino što možemo ustvrditi je sljedeće - vau.

Naravno, trebat će prvo riješiti legalne okvire ove priče budući da zrakom ne mogu putovati bilo kakve letjelice, a tu je i sigurnosni problem budući da robotske letjelice ne bi smjele slučajno ispustiti nekome paket na glavu.

I još neki tehnički problemi u koje sada nećemo ulaziti. 

No Jeff nas uvjerava kako je ovo usluga samo pitanje vremena te kako u nas u bližoj budućnosti očekuje u zraku more ovakvih letjelica.

Ovo ako uspije zaživjeti, bez sumnje će dodatno zacementirati vodeću poziciju najvećeg svjetskog lanca internet trgovina kada je riječ o maloprodajnom tržištu.

Dostava u svega pola sata od kada se nešto naručili na internetu? Uskoro će i to biti moguće.

Pod uvjetom da niste predaleko od Amazonovog skladišta i da ne kupujete na internetu štednjak.

Izrada web stranica

Naša jezgra poslovanja i područje u kojem imamo najviše iskustva je upravo izrada web stranica po mjeri, za bilo koju djelatnost ili područje, neovisno čime se Vaša tvrtka bavi.

Izrada web trgovine

Internet trgovina je prodajno mjesto otvoreno 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Otvaranje internet trgovine zahtjeva neusporedivo nižu investiciju s nemjerljivo većim potencijalom od fizičke trgovine.

Programiranje po mjeri

Potrebna Vam je aplikacija prilagođena Vašem poslovanju? Projektiramo i izrađujemo sve, od jednostavnih do kompleksnih sustava koji u potpunosti odgovaraju Vašim potrebama.

Blog

CRO COMMERCE 2019: Markerovi web shopovi ponovno među najboljima, Mobis.hr proglašen najboljom web trgovinom

Udruga eCOMMERCE Hrvatska okupila je preko 200-tinjak sudionika i posjetitelja 15. veljače 2019. na Zagrebačkom velesajmu kako bi svi zajedno podijelili iskustva i sudjelovali u dodjeli nagrada za najbolje web trgovine prema odabranim kategorijama.

opširnije

Kontaktirajte nas

MARKER d.o.o.
Braće Radića 52d - Jalkovec
42000 Varaždin

Potražite nas na karti

Tel: 042 / 421 700
Fax: 042 / 421 704

Newsletter