Kako uz pomoć psihologije povećati prodaju u web shopu [Infografika]

Vrijeme čitanja: 5 min
18. travanj 2016.

Steve Jobs je izjavio: "Ljudi često ni ne znaju što žele, dok im ne pokažeš”.

I to je zaista tako. No pravo je pitanje kako kupcima pokazati što žele.

Samo se sjetite ovog scenarija.

Kod kuće ste i gledate katalog proizvoda neke trgovine. Vidite kako je prašak za rublje koji koristite snižen u pola cijene i brže bolje se uputite u trgovinu dok ga još imaju na zalihi.

Dakle odlazite u trgovinu s ciljem da kupite samo jedan proizvod, a pola sata kasnije iz trgovine izlazite punih kolica. I bez praška za rublje.

Jesu li u trgovini baš točno znali što želite?

Pa baš i ne. Kupovali ste stihijski i kako vam se što svidjelo, a možda niste ni svjesni što je sve utjecalo na vaše odluke o kupnji.

Ako se bavite trgovinom, trebali bi znati što sve utječe na potrošača i koja je naša "psihologija kupovanja". Na taj način lakše ćete prodati proizvod.

Primjerice, jedan od trikova za prodaju je strateško pozicioniranje proizvoda. Čokoladice uvijek stoje na blagajni, jer je najveća vjerojatnost da ih ubacimo u kolica kada čekamo u redu. Crvenu boja pak, stvara impulzivno ponašanje i potiče na kupnju.

A trgovina je puna natpisa crvene boje.

Ovakvi (nazovimo ih) trikovi, vrijede i za online trgovine i korištenjem psihologije možete poboljšati prodaju

Pošto je razumjeti kupca (ili ga barem pokušati razumjeti) malo kompliciraniji proces, odlučili smo sve bitne elemente koji utječu na razmišljanje kupaca pojednostaviti u ovoj infografici. Pogledajte i slobodno iskoristite naše savjete i u vašem web shopu ;)

 

Shvati kupca i povećaj prodaju u web shopu

Slobodno preuzmi infografiku i umetni je na svoju stranicu:

<p><a href='https://marker.hr/blog/uz-psihologiju-potrosaca-povecaj-prodaju-u-web-shopu-375/'><img src='https://marker.hr/upload/2016/04/infografika-iskoristi-psihologiju-povecaj-prodaju_5714aaa072d14.png' alt='Iskoristi psihologiju i povećaj prodaju u web shopu' width='950' border='0' /></a></p>

Zatražite ponudu za izradu web trgovine

6.243 tvrtki svaki tjedan besplatno prima naše korisne savjete na email. Pridruži im se...